Aplicatia se incarca

Incepe sa tastezi cautarea ta si alege din rezultate

  • Red Sea Reef Energy AB - 2*100ml
  • Red Sea Reef Energy AB - 2*100ml
Red Sea Reef Energy AB - 2*100ml

Red Sea Reef Energy AB - 2*100ml

Solutie acvariu marin Red Sea Reef Energy AB - 2*100ml

Cod produs: 22080
74.60 LEI
  Nici un review Citeste toate review-urile
lipsa stoc  Adauga la favorite

Supliment nutritional complet pentru corali

Combinatie complexa, eficienta din punct de vedere energetic, cu o formula nutritionala bogata in aminoacizi si vitamine, necesare pentru cresterea si coloritul coralilor.

Nutriţie completă pentru corali Reef Energy
Majoritatea coralilor din acvariile de recif sunt consideraÅ£i fotosintetici, în sensul că aceÅŸtia primesc cea mai mare parte a necesarului de energie de la algele zooxantele simbiotice ÅŸi fotosintetice. În natură, aceÅŸti corali obÅ£in aproximativ 85% din energia acestora de la zooxantele ÅŸi produc restul de 15% în Å£esutul moale, prin metabolizarea nutrienÅ£ilor care sunt disponibili în apa înconjurătoare.
Coralii non-fotosintetici (cum ar fi Gorgonia, Dendronephthya ÅŸi Coralul Soare), dar ÅŸi alÅ£ii care se hrănesc prin filtrare, îÅŸi obÅ£in energia din nutrienÅ£ii regăsiÅ£i în apa înconjurătoare.
De aceea este esenÅ£ial să asigurăm un amestec echilibrat de carbohidraÅ£i, vitamine, aminoacizi ÅŸi acizi graÅŸi pentru a satisface necesarul de energie al coralilor. Cantitatea necesară de nutrienÅ£i pentru corali va depinde de tipul de coral cu dimensiuni standardizate. CerinÅ£ele nutriÅ£ionale ale coralilor SPS în particular sunt dependente, de asemenea, de nivelurile de nutrienÅ£i ai algelor (azotat ÅŸi fosfat) din apă. În sisteme cu cantităţi reduse de nutrienÅ£i ai algelor, de exemplu atunci când utilizaÅ£i  NO3:PO4-X de la Red Sea, cantitatea de energie pe care o primesc coralii de la zooxantele este redusă semnificativ ÅŸi de aceea trebuie asigurate niveluri mai mari de nutrienÅ£i pentru corali pentru a îndeplini necesarul de energie al acestora.
Din cauza interacÅ£iunilor nedorite dintre diferite componente necesare îndeplinirii cerinÅ£elor complete nutriÅ£ionale ale coralilor, programul de nutriÅ£ie Reef Energy de la Red Sea este divizat în 2 produse complementare.
Reed Energy A reprezintă o formulă unică de carbohidraÅ£i, aminoacizi, acizi graÅŸi ÅŸi o mulÅ£ime de proteine suspendate care sunt disponibile consumului direct ÅŸi asimilării de către corali. Fiecare componentă s-a dovedit a fi utilizată în procesele metabolice în care coralii produc proteine, iar Å£esutul moale este regenerat, de aceea nu se introduce niciun material organic care să fie inutil în cadrul sistemului. Reef Energy A stimulează creÅŸterea polipilor ÅŸi a Å£esutului moale, ajutând coralul în optimizarea consumului de nutrienÅ£i prin extinderea suprafeÅ£ei de absorbÅ£ie.
Reef Energy B reprezintă un complex extrem de concentrat de vitamine ÅŸi aminoacizi care au fost descoperiÅ£i ca fiind factori restrictivi pentru cerinÅ£ele nutriÅ£ionale ale coralilor sau altor nevertebrate. Acest complex completează vitaminele ÅŸi MAA (aminoacizii marini) exacte produse de zooxantele. Vitaminele sunt precursori importanÅ£i în sinteza cromoproteinelor, în timp ce aminoacizii reprezintă structura acestora. Toate componentele Reef Energy B provin din surse marine ÅŸi sunt emulsionate într-un agent unic care intensifică solubilitatea ÅŸi absorbÅ£ia vitaminelor ÅŸi acizilor de către corali.
Instrucţiuni pentru suplimentarea coralilor cu Reef Energy
• ÎngrijiÅ£i acvariul corespunzător celui mai exigent sau dacă nu celui mai răspândit tip de coral.
• Diagramele de dozare se bazează pe tratarea a 100 litri / 25 de galoane de apă. StabiliÅ£i volumul total al apei (acvariul ÅŸi colectorul de apă, mai puÅ£in volumul rocilor vii etc.) pentru a calcula doza corectă pentru sistemul dumneavoastră.
• AdăugaÅ£i de fiecare dată cantităţi egale de Reef Energy A ÅŸi B.
• Reef Energy A ÅŸi B pot fi amestecate direct înainte de suplimentare. Nu păstraÅ£i niciun rest de amestec nefolosit.
• OpriÅ£i separatorul de proteine înainte de alimentare ÅŸi lăsaÅ£i-l astfel între 15 ÅŸi 30 de minute. AmestecaÅ£i întotdeauna uÅŸor în acvariu.
• Reef Energy trebuie adăugat direct în acvariu.
• În cazul coralilor delicaÅ£i (Corali Soare, Goniopora), turnaÅ£i amestecul direct pe corali cu ajutorul unei pipete.
• În cazul în care aÅ£i uitaÅ£i să adăugaÅ£i Reef Energy pentru una sau mai multe zile, nu mai adăugaÅ£i deloc doza omisă ÅŸi continuaÅ£i cu doza actuală.

ObservaÅ£i întotdeauna aspectul fizic al coralilor dumneavoastră ÅŸi verificaÅ£i fluctuaÅ£iile nivelurilor de azotat ÅŸi fosfat, în special pentru acvariile cu o cantitate redusă de nutrienÅ£i.
Semnele tipice de supradozaj sunt dezvoltarea unui biofilm gri/maro pe rocile vii ÅŸi aflorimentul algelor.
Semnul de subdozaj într-un sistem cu o cantitate redusă de nutrienÅ£i este reprezentat de albirea coralilor de la bază în sus.
Semnele de supra/subdozaj ale suplimentelor Reef Energy se referă, de asemenea, la probleme precum niveluri prea ridicate/scăzute de azotat sau fosfat sau supra/subdozaj ale elementelor Coral Colors. Înainte de a ajusta doza Reef Energy asiguraÅ£i-vă că toÅ£i parametrii măsurabili sunt la niveluri optime.

 

Fii primul care scrie un review acestui produs