Aplicatia se incarca

Incepe sa tastezi cautarea ta si alege din rezultate

  • Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition) 500 ml
  • Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition) 500 ml
Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition) 500 ml

Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition) 500 ml

Tratare apa acvariu marin Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition) 500 ml

Cod produs: R22083
84.32 LEI
  Nici un review Citeste toate review-urile
lipsa stoc  Adauga la favorite

Red Sea Reef Energy A (Carbs nutrition), formula unica de carbohidrati, aminoacizi, acizi gasi si proteine, care sunt disponibile pentru consumul direct si absorbtie de catre corali. Fiecare componenta este utilizta in procesele metabolice ale producerii de proteine si regenerarii tesuturilor moi ale coralilor.
Promoveaza fauna micro-bacteriana care populeaza natural tesutul coralilor si creste productia de mucus. Majoritatea coralilor din acvariile de recif sunt considerati fotosintetici, in sensul ca acestia primesc cea mai mare parte a necesarului de energie de la algele zooxantele simbiotice si fotosintetice.
In natura, acesti corali obtin aproximativ 85% din energia acestora de la zooxantele si produc restul de 15% in tesutul moale, prin metabolizarea nutrientilor care sunt disponibili in apa inconjuratoare. Coralii non-fotosintetici (cum ar fi Gorgonia, Dendronephthya si Coralul Soare), dar si altii care se hranesc prin filtrare, isi obtin energia din nutrientii regasiti in apa inconjuratoare. De aceea este esential sa asiguram un amestec echilibrat de carbohidrati, vitamine, aminoacizi si acizi grasi pentru a satisface necesarul de energie al coralilor. Cantitatea necesara de nutrienti pentru corali va depinde de tipul de coral cu dimensiuni standardizate. Cerintele nutritionale ale coralilor SPS in particular sunt dependente, de asemenea, de nivelurile de nutrienti ai algelor (azotat si fosfat) din apa.
In sisteme cu cantitati reduse de nutrienti ai algelor, de exemplu atunci cand utilizati  NO3:PO4-X de la Red Sea, cantitatea de energie pe care o primesc coralii de la zooxantele este redusa semnificativ si de aceea trebuie asigurate niveluri mai mari de nutrienti pentru corali pentru a indeplini necesarul de energie al acestora.
Din cauza interactiunilor nedorite dintre diferite componente necesare indeplinirii cerintelor complete nutritionale ale coralilor, programul de nutritie Reef Energy de la Red Sea este divizat in 2 produse complementare.
Reed Energy A, reprezinta o formula unica de carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi si o multime de proteine suspendate care sunt disponibile consumului direct si asimilarii de catre corali. Fiecare componenta s-a dovedit a fi utilizata in procesele metabolice in care coralii produc proteine, iar tesutul moale este regenerat, de aceea nu se introduce niciun material organic care sa fie inutil in cadrul sistemului.
Reef Energy A stimuleaza cresterea polipilor si a tesutului moale, ajutand coralul in optimizarea consumului de nutrienti prin extinderea suprafetei de absorbtie.
Reef Energy B, reprezinta un complex extrem de concentrat de vitamine si aminoacizi care au fost descoperiti ca fiind factori restrictivi pentru cerintele nutritionale ale coralilor sau altor nevertebrate. Acest complex completeaza vitaminele si MAA (aminoacizii marini) exacte produse de zooxantele.
Vitaminele sunt precursori importanti in sinteza cromoproteinelor, in timp ce aminoacizii reprezinta structura acestora. Toate componentele Reef Energy B provin din surse marine si sunt emulsionate intr-un agent unic care intensifica solubilitatea si absorbtia vitaminelor si acizilor de catre corali.
Instructiuni pentru suplimentarea coralilor cu Reef Energy
• Ingrijiti acvariul corespunzator celui mai exigent coral sau daca nu celui mai raspandit tip de coral.
• Diagramele de dozare se bazeaza pe tratarea a 100 litri /25 de galoane de apa. Stabiliti volumul total al apei (acvariul si sump, mai putin volumul rocilor vii, etc.) pentru a calcula doza corecta pentru sistemul dumneavoastra.'
• Adaugati de fiecare data cantitati egale de Reef Energy A si B.
• Reef Energy A si B pot fi amestecate direct inainte de suplimentare. Nu pastrati niciun rest de amestec nefolosit.
• Opriti separatorul de proteine inainte de hranire si lasati-l astfel intre 15 si 30 de minute.
• Reef Energy trebuie adaugat direct in acvariu.
• In cazul coralilor delicati (Corali Soare, Goniopora), turnati amestecul direct pe corali cu ajutorul unei pipete.
• In cazul in care ati uitati sa adaugati Reef Energy pentru una sau mai multe zile, nu mai adaugati deloc doza omisa si continuati cu doza actuala.
Observati intotdeauna aspectul fizic al coralilor dumneavoastra si verificati fluctuatiile nivelurilor de azotat si fosfat, in special pentru acvariile cu o cantitate redusa de nutrienti. Semnele tipice de supradozaj sunt dezvoltarea unui biofilm gri/maro pe rocile vii si aflorimentul algelor.
Semnul de subdozaj intr-un sistem cu o cantitate redusa de nutrienti este reprezentat de albirea coralilor de la baza in sus.
Semnele de supra/subdozaj ale suplimentelor Reef Energy se refera, de asemenea, la probleme precum niveluri prea ridicate/scazute de azotat sau fosfat sau supra/subdozaj ale elementelor Coral Colors. Inainte de a ajusta doza Reef Energy asigurati-va ca toti parametrii masurabili sunt la niveluri optime.
Continut: 500 ml
A nu se lasa la indemana copiilor!

Producator: Red Sea Franta

 

 

 

 

Fii primul care scrie un review acestui produs