Aplicatia se incarca

Incepe sa tastezi cautarea ta si alege din rezultate

  • Fertilizant plante acvariu JBL ProScape N Macroelements 250 ml
  • Fertilizant plante acvariu JBL ProScape N Macroelements 250 ml
  • Fertilizant plante acvariu JBL ProScape N Macroelements 250 ml
Fertilizant plante acvariu JBL ProScape N Macroelements 250 ml

Fertilizant plante acvariu JBL ProScape N Macroelements 250 ml

Ideal pentru o alimentare de baza cu microelemente, deoarece contine toate oligoelementele necesare intr-o formula adaptata pentru asemenea necesitati.

Cod produs: 2111700
63,14 LEI 53,67 LEI
  Nici un review Citeste toate review-urile
lipsa stoc  Adauga la Favorite

JBL ProScape N Macroelements 250 ml
De ce fertilizante din seria JBL ProScape Fertilizer?
Cresterea sanatoasa a plantelor se bazeaza pe urmatoarele trei conditii: cantitatea de lumina, cantitatea de CO2 si o cantitate adecvata/optima de substante nutritive minerale. Cantitatea necesara de substante nutritive se calculeaza cu legea minimului lui Liebig. Conform acesteia, cantitatea insuficienta dintr-o singura substanta nutritiva limiteaza cresterea plantelor, indiferent daca este vorba de un microelement sau un macroelement. 

Microelementele sunt oligoelemente necesare plantelor in cantitati mici, in timp ce macroelementele sunt necesare in cantitati mai mari pentru o crestere sanatoasa. Intr-un acvariu bine plantat se consuma atat microelemente cat si macroelemente in cantitate mare. In afara de microelemente si cantitatea de macroelemente nitrogen, fosfor si potasiu se diminueaza rapid in special in situatiile in care sunt mai putini pesti.
Niveluri recomandate in acvariu:
Co2: 20-35 mg/l
Nitrogeni din grupa nitratilor (No3): 10-30 mg/l
Potasiu (K): 10-30 mg/l
Fosfat (Po4): 0,1-1,5 mg/l
Fier (Fe): 0,1-0,5 mg/l
Magneziu (Mg): 5-10 mg/l
JBL ProScape Fe +Microelements este ideal pentru o alimentare de baza cu microelemente, deoarece contine toate oligoelementele necesare intr-o formula adaptata pentru asemenea necesitati.
Dozarea macroelementelor se face intr-un mod usor cu ajutorul JBL ProScape NPK Macroelements, ori administrand separat fiecare din componente, adica nitrogen, fosfor, potasiu si magneziu. In ceea ce-l priveste pe ultimul, se recomanda ajustarea substantelor nutritive determinand valorile corespunzatoare in apa cu ajutorul testelor de masurare JBL ProAqua Test Set.
De ce  JBL ProScape N Macroelements?
Nitrogenul, sub forma de compusi de oxigen (NOx) sau de compusi de hidrogen (amine-NH2), indeplineste functiuni decisive in organism, in special in asimilarea proteinelor. In timp ce in acvariile bine populate cu pesti, in mod obisnuit, nitratii exista din abundenta si pot genera cresterea algelor, in acvariile cu plante nitratii exista de cele mai multe ori in cantitate foarte mica datorita consumarii lor de catre plantele acvatice, cresterea acestora fiind incetinita. Si datorita faptului ca apa potabila folosita de cele mai multe ori pentru acvarii contine o cantitate foarte mica de nitrati (NO3), se recomanda determinarea continutului actual de nitrati din apa acvariului, inainte de dozarea fertilizantului JBL ProScape N Macroelements, cu ajutorul testelor JBL ProAqua NO3 Test Set. 

A nu se lasa la indemana copiilor!
Producator: JBL GmbH & Co. KG

Fii primul care scrie un review acestui produs