Aplicatia se incarca

Incepe sa tastezi cautarea ta si alege din rezultate

  • Stabilizator apa iaz JBL PhosEx Pond Filter 2.5 kg
  • Stabilizator apa iaz JBL PhosEx Pond Filter 2.5 kg
Stabilizator apa iaz JBL PhosEx Pond Filter 2.5 kg

Stabilizator apa iaz JBL PhosEx Pond Filter 2.5 kg

Indeparteaza nutrientii algelor, PO4. Este recomandat si pentru bazine fara filtrare. Limpezeste apa de iaz tulbure.

Cod produs: 2737500
304,16 LEI
  Nici un review Citeste toate review-urile
stoc limitat Livrare Gratuita

Livrare standard
Vineri, 21 Iun. - Luni, 24 Iun.
Gratuit

 Adauga la Favorite

JBL PhosEx Pond Filter 2.5 kg, eliminator de fosfat pentru filtrele de iaz.
Elimina cu succes elementele nutritive ale algelor, fosfatul din apa iazului de gradina. 
Recomandat pentru iazurile in care se inoata. De ce sunt compusii fosfatului nedoriti intr-un iaz din gradina?
Fosfatul, un element nutritiv vital al plantelor, nu se gaseste in apele naturale (0,001 – 0,01 mg/l).
Plantele s-au adaptat acestei deficiente de-a lungul unei lungi evolutii, si prin urmare au nevoie de foarte putin fosfat pentru a creste. Fosfatul este asadar un factor restrictiv pentru plante si de asemenea pentru cresterea algelor in ape.
Acumulari ale compusilor fosfatului, in iazurile din gradini de obicei de 10-500 de ori mai mari decat nivelul natural, duc la o crestere exploziva a algelor nedorite, indeosebi alge care plutesc sau atarna si de asemenea alge albastre-verzui, care fac parte din familia de bacterii. Este recomandata verificarea in mod regulat a continutului de fosfat al apei cu ajutorul
JBL Phosphate Test-Set PO4 sensitive. In iazurile de gradina poate fi tolerat un nivel al fosfatului de maxim 0.05 mg/l.
De unde provin compusii fosfatului din iazul din gradina?
Cu exceptia calciului, fosfatul este cea mai importanta componenta din scheletul pestelui.
Fosfatul joaca de asemenea un rol important in multe procese metabolice, enzime sau alti agenti vitali activi, precum si in activitatea muschilor. Pestii trebuie sa isi ia cantitatea necesara de fosfor din mancare. In hrana pentru iazuri, precum cele din gama JBL, ingredientele special selectate garanteaza intrunirea acestei nevoi.
Unii din compusii fosfatilor inghititi de peste prin mancare sunt eliminati in apa, imbogatind apa iazului cu fosfati.
Cea de-a doua sursa de fosfat in apa din iaz, de obicei mai semnificativa, sunt deseurile plantelor ce se acumuleaza in apa. Toamna, la acestea se adauga si frunze, alge in descompunere, plante acvatice si de mlastina, iar primavara, polenul florilor, de exemplu de la mesteceni, aluni, molizi sau pomi fructiferi. Aceasta sursa de fosfati aparuta primavara nu trebuie subestimata, din aceasta cauza, cantitati considerabile de fosfati ajung in iazul de gradina si pot cauza probleme cu algele.
Prin urmare este important sa incercati sa reduceti nivelul de fosfati al iazului si sa porniti filtrul din iaz inca de primavara pentru a evita cresterea ulterioara a nivelului de fosfati. JBL PhosExPond filter este proiectat in acest scop.
Granulele sunt mentinute intr-un sac ce poate fi pus in incaperea cu apa curata, in incaperea filtrului proiectata special pentru asta (in functie de modelul de filtru), sau intre ultimele doua materiale de filtrare.
Cat dureaza efectul JBL PhosExPond filter?
Nu se poate prezice exact timpul in care capacitatea de absorbtie a JBL PhosExPond filter dispare, datorita faptului ca fosfatii din iazul de gradina depind de multi factori: pestii tineri excreta o cantitate mai mica de fosfati decat pestii adulti.
Numarul mare de pesti elimina mai multi fosfati decat daca ar fi mai putini. Scurgerea de fosfati din iazul de gradina din vecinatatea acestuia este un alt factor ce nu poate fi estimat. Iazurile de gradina cu flora densa si sanatoasa si o zona mlastinoasa extinsa, vor contine o cantitate mai mare de fosfati decat iazurile fara plante sau cu putine plante.
Cum se pot evita acumularile excesive de fosfati din iazul de gradina?
Fiindca hrana pestilor din iaz este una din cele doua surse de fosfati ce se acumuleaza in iazul de gradina, evitati situatia in care hrana ramane prin hranirea pestilor in cantitati masurate cu hrana adecvata fiecarei specii pentru a evita acumularea nenecesara de fosfati.
Cea de-a doua sursa de fosfati, acumularea naturala de la plante si polen, nu poate fi evitata in permanenta, drept pentru care este absolut vital sa luati masuri pentru reducerea nivelului de fosfati.
Utilizare: Inainte de prima utilizare, clatiti putin sacul ce contine JBL PhosExPond filter sub jet de apa pentru a indeparta posibilele particule de praf ce pot aparea in timpul transportului. Puneti sacul cu JBL PhosExPond filter intre materialele filtrelor din iazul dumneavoastra sau, daca o aveti la dispozitie, in incaperea furnizata pentru materiale speciale de filtrare.
Reinnoiti JBL PhosExPond filter cand se detecteaza niveluri crescute de fosfati.
Nota: Pentru obtinerea efectului complet, JBL PhosExPond filter are nevoie de un curs lent de apa prin filtru conform posibilitatilor. Acest lucru se poate obtine prin punerea sacului din plasa in afara cursului principal al apei. Daca apa curge repede, fosfatii se vor elimina mai leant.
Continut pachet: 2.5 kg

A nu se lasa la indemana copiilor!
Producator: JBL GmbH & Co. KG

Fii primul care scrie un review acestui produs

# Suport
1 Fisa securitate